Preventief voor iedereen

Preventief

Een podoloog kan zowel curatief als preventief te werk gaan. We zullen altijd proberen om de oorzaak van je klachten te behandelen en niet enkel aan symptoombestrijding te doen.

Sporters – maar ook anderen – kunnen bij ons terecht voor een preventieve screening. Een screening bestaat standaard uit een biomechanisch onderzoek, gang- en/of loopanalyse en schoenadvies. Hierbij wordt gekeken of er risicofactoren aanwezig zijn die (overbelastings-)blessures kunnen veroorzaken. Als er risicofactoren aanwezig zijn, al dan niet vergezeld van een fysieke klacht, zullen we de oorzaak van je klacht aanpakken om zo een (sport)blessure te vermijden.

 1. BIOMECHANISCH ONDERZOEK
  Tijdens het biomechanisch onderzoek meten we de mobiliteit van verschillende gewrichten van het onderste lidmaat op. Dat wordt indien nodig aangevuld met spier- en spierlengtetests.
 2. GANG – EN LOOPANALYSE
  Met een hogesnelheidscamera wordt de loop- en ganganalyse geregistreerd. We zullen de beweging van het lichaam in het algemeen en die van de voet in het bijzonder analyseren.
 3. FUNCTIONELE ZOOLTHERAPIE
  De voornaamste behandeling van de podoloog zijn podologische zolen, die we zelf maken.
 4. SCHOENADVIES
  Een functionele zool kan enkel optimaal functioneren in een goede schoen. Tijdens de consultatie zullen we de schoenen controleren en schoenadvies op maat meegeven.